ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 25 dag kiełbasy zwyczajnej
  • 20 dag cebuli
  • 25–30 dag śliwek
  • 4 dag oliwy
  • majeranek

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obrać, pokroić w krążki i podsmażyć na tłuszczu bez rumienienia.
  • Kiełbasę podzielić na 3 porcje, naciąć skośnie osłonkę z dwóch stron.
  • Włożyć kiełbasę do cebuli, dodać przepołowione śliwki i poddusić kilka minut pod przykryciem.
  • Posypać majerankiem.
  • Podawać z dodatkiem ugotowanych ziemniaków bądź pieczywa.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW