ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 50 dag makaronu kokardki
  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • kilka oliwek
  • sól i pieprz kajeński

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokroić w niedużą kostkę, posolić i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
  • Dodać pieczarki pokrojone w cienkie plasterki i razem z mięsem dalej podsmażać do częściowego odparowania.
  • Dołożyć drobno posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy, wymieszać i ciągle mieszając, dusić przez 2–3 minuty.
  • Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z mięsem, doprawić solą i pieprzem oraz posypać oliwkami.
  • Na wierzch można także zetrzeć trochę żółtego sera (według uznania).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW