ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 1 kg mięsa z królika
  • 2 szklanki octu winnego
  • 2 szklanki wody
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • oliwa z oliwek
  • ziele angielskie
  • goździki
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Przyrządzić zalewę: ocet winny wymieszać z wodą, łyżką soli kuchennej, cebulą i marchewką pokrojonymi w plastry oraz kilkunastoma ziarnami ziela i goździkami.
  • Mięso podzielić na porcje i włożyć do marynaty na 48 godzin.
  • Osączone z zalewy mięso podsmażyć na głębokiej patelni na oliwie, dodać półtorej szklanki zalewy, przykryć i dusić do miękkości.
  • Aby poprawić wchłanianie żelaza z tego dania, podać do posiłku szklankę soku pomarańczowego lub z czarnej porzeczki.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW