Składniki:

  • 1 średniej wielkości kura
  • 4 łyżki przypraw ziołowych (według uznania)
  • 40 dag pomidorów
  • 1 łyżka oliwy
  • cukier
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kurę oczyścić, dokładnie umyć i pokroić na porcje.
  • Przygotowane porcje ułożyć w garnku, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, osolić i posypać wybranymi przyprawami.
  • Dusić pod przykryciem na małym ogniu.
  • Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry i dodać do miękkiego mięsa, a następnie dusić kilka minut.
  • Gotową potrawę podawać z dodatkiem drobnego makaronu lub kasz na sypko oraz surówek i sałaty.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie