ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka
  • 200 g startego żółtego sera
  • 3 jajka
  • 175 ml mleka
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek masła
  • bułka tarta
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Udka posypać solą i pieprzem, włożyć do wysokiego rondla, wlać wody i dusić na małym ogniu, aż woda się wygotuje i mięso będzie miękkie.
  • Jajka rozbić, dodać mleko, starty żółty ser i mąkę ziemniaczaną – wszystko wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.
  • Udka zanurzyć w masie serowej, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na maśle, aż się zarumienią.
  • Można podawać z ryżem i surówką.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW