ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 200 g cukinii
  • ½ papryki czerwonej
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 70 g białej cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 90 g kiełków fasoli mung
  • 40 g kiełków soczewicy
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka oliwy
  • ketchup pikantny
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem, a następnie wrzucić na głęboką patelnię i obsmażyć na oliwie.
  • Cebule pokroić w cząstki, dodać posiekany czosnek i wszystko połączyć z przyrumienionym mięsem.
  • Podsmażyć, dodać wody i dusić około 15 minut.
  • Dodać pokrojoną cukinię i dokładnie umyte kiełki, a następnie wszystko polać ketchupem i przyprawić według uznania.
  • Na wierzch wrzucić pokrojoną w paski paprykę.
  • Najlepiej smakuje z brązowym ryżem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW