ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 

Składniki:

  • 1 kg kurek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 listki laurowe
  • 1 gałązka bazylii
  • 1 papryczka chili w plasterkach
  • 500 ml wody
  • 200 ml 10-procentowego octu
  • 250 ml oliwy z oliwek
  • 10 dag cukru
  • 1 dag soli
  • szczypta pieprzu

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Grzyby dokładnie myjemy.
  • Gotujemy wodę z czosnkiem, liśćmi laurowymi, bazylią, cukrem, solą i pieprzem – po zagotowaniu dodajemy octu.
  • Do tej marynaty wrzucamy grzyby i gotujemy przez 10 minut.
  • Grzyby wkładamy do słoików i dodajemy papryczkę chili w plastrach.
  • Do zalewy wlewamy oliwę i zalewamy tym grzyby w słoikach.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW