ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 Składniki:

  • po 1 papryce czerwonej, żółtej i zielonej
  • 1 kg pomidorów
  • 2 duże cebule
  • 500 g kiełbasy suchej
  • 100 g boczku wędzonego
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 łyżka smalcu do smażenia
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Trzy rodzaje kolorowej papryki kroimy w paseczki.
  • Pomidory parzymy i ściągamy z nich skórę, a następnie kroimy w kostkę.
  • Cebulę kroimy w krążki.
  • Boczek siekamy na drobne kawałki, a kiełbasę w talarki.
  • W głębokim garnku roztapiamy smalec i podsmażamy na nim boczek wraz z cebulą.
  • Gdy całość się zeszkli, do garnka dodajemy pomidory, paprykę oraz bulion; doprawiamy papryką w proszku, solą i pieprzem oraz dusimy przez około 30 min.
  • Na koniec dodajemy suszoną kiełbasę i dusimy jeszcze 5 minut. Gotowe!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW