ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 60 dag papryki (w różnych kolorach)
  • 60 dag kiełbasy
  • 1 średnia cukinia
  • 5 cebul
  • 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
  • ostra papryka w proszku
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Paprykę umyć, ostudzić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
  • Kiełbasę pokroić w plasterki.
  • Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na oleju, dodać do tego paprykę, pokrojoną cukinię oraz kiełbasę i dusić do miękkości (można dolać trochę wody).
  • Doprawić danie koncentratem, ostrą papryką, solą i pieprzem (według uznania).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW