Składniki:

  • 60 dag papryki (w różnych kolorach)
  • 60 dag kiełbasy
  • 1 średnia cukinia
  • 5 cebul
  • 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
  • ostra papryka w proszku
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Paprykę umyć, ostudzić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski.
  • Kiełbasę pokroić w plasterki.
  • Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na oleju, dodać do tego paprykę, pokrojoną cukinię oraz kiełbasę i dusić do miękkości (można dolać trochę wody).
  • Doprawić danie koncentratem, ostrą papryką, solą i pieprzem (według uznania).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie