ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

SKŁADNIKI:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 mały słoik czarnych oliwek
  • 1 mała cebula
  • 7 pomidorów koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • oliwa do smażenia
  • sól i pieprz

Reklama

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Oliwę rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim drobno pokrojoną cebulkę oraz czosnek.
  • Po minucie dodajemy przekrojone na połówki pomidory i smażymy, aż wytworzy się z nich sos.
  • Dodajemy tuńczyka i oliwki, całość mieszamy, przyprawiamy do smaku i odstawiamy z ognia.
  • Gotujemy makaron al dente.
  • Fasolkę szparagową z odrobiną soli gotujemy do miękkości.
  • W osobnym garnuszku gotujemy dwa jajka na twardo, które po wystudzeniu kroimy na ćwiartki.
  • Do ciepłego makaronu dodajemy ugotowaną fasolkę oraz zawartość patelni i wszystko mieszamy.
  • Na wierzchu sałatkę dekorujemy cząstkami jajka. Gotowe!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW