ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 4 wypatroszone makrele
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki masła
  • garść listków mięty
  • przyprawa do ryb

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Makrele posypać przyprawą do ryb i wstawić do lodówki na pół godziny.
  • Przygotować farsz: drobno posiekać orzechy i zmieszać je z miętą i masłem.
  • Nadziać ryby farszem i spiąć je wykałaczkami.
  • W rybach porobić poprzeczne, dość głębokie (na 1 cm) nacięcia.
  • Tak przygotowane makrele usmażyć na patelni grillowej lub w piekarniku (ok. 25 min w temperaturze 180°C).
  • Danie doskonałe i na zimno, i na gorąco.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW