Składniki:

  • 4 wypatroszone makrele
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki masła
  • garść listków mięty
  • przyprawa do ryb

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Makrele posypać przyprawą do ryb i wstawić do lodówki na pół godziny.
  • Przygotować farsz: drobno posiekać orzechy i zmieszać je z miętą i masłem.
  • Nadziać ryby farszem i spiąć je wykałaczkami.
  • W rybach porobić poprzeczne, dość głębokie (na 1 cm) nacięcia.
  • Tak przygotowane makrele usmażyć na patelni grillowej lub w piekarniku (ok. 25 min w temperaturze 180°C).
  • Danie doskonałe i na zimno, i na gorąco.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie