ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 50 dag filetów z makreli
  • 8 niedużych ziemniaków
  • 1 mała cebula
  • 2 dag masła
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cytryna
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • 2–3 godziny przed pieczeniem filety rybne osolić, oprószyć pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
  • Przed samym wstawieniem do piekarnika rybę posmarować olejem, obsypać drobno pokrojoną cebulą i ułożyć w brytfannie wysmarowanej olejem.
  • Ziemniaki obrać i ułożyć dookoła ryby.
  • Wstawić do piekarnika i piec przez 40 minut.
  • Przed podaniem posmarować rybę i ziemniaki masłem oraz przełożyć na półmisek.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW