Składniki:

  • 8 marchewek
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • zmielona kolendra
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody.
  • Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki, a następnie gotować na parze przez 20 minut.
  • Cebulę obrać i posiekać.
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić, usunąć pestki.
  • Żelatynę rozpuścić, lekko podgrzewając.
  • Marchew w plasterkach, cebule i pomidory zmiksować, do tej masy dodać żelatynę i oliwę oraz przyprawić dwoma szczyptami kolendry, solą i pieprzem.
  • Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Cztery salaterki napełnić musem i wstawić do lodówki na 3 godziny.
  • Można podawać z odrobiną jogurtu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie