Składniki:

  • 300 g pstrąga
  • 1 cebula czerwona lub biała
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 cytryna
  • oliwa z oliwek
  • 60 g masła
  • liście świeżej lub suszonej mięty
  • natka pietruszki
  • przyprawa do ryb
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Pstrągi wypatroszyć, posolić, a do środka włożyć posiekane liście mięty, pokrojoną w krążki cebulę i zawinąć w folię aluminiową.
  • Ryby wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 250°C i piec około 25 minut.
  • Nieobrane ziemniaki upiec w folii w temperaturze 300°C przez około 45 minut.
  • Do ziemniaków podawać kosteczki masła (około 15-gramowe) i posiekaną natkę pietruszki.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie