ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 4 młode cukinie
  • 4 duże pomidory
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego oregano
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Zeszklić na patelni cebulę pokrojoną w piórka i cienkie plasterki czosnku.
  • Pokroić cukinię i pomidory w plastry, wymieszać z cebulą, czosnkiem i oregano, przyprawić solą i pieprzem.
  • Ułożyć w płaskim naczyniu do zapiekania i polać dwiema łyżkami oliwy.
  • Zapiekać około godziny, aż warzywa zrumienią się na złoty brąz.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW