ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 0,5 kg jabłek
  • 0,5 kg dyni
  • 4–5 łyżek cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Jabłka umyć, pokroić, włożyć do garnka, podlać wrzącą wodą i rozgotować.
  • Dynię umyć, obrać, oczyścić z luźnego miąższu wraz z pestkami, pokroić, włożyć do drugiego garnka, podlać wrzącą wodą i rozgotować.
  • Połączyć masę jabłkową z masą dyniową i przetrzeć przez sito.
  • Do musu dodać cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać i wyłożyć na salaterkę.
  • Deser można posypać cynamonem.
  • Zamiast dyni można wziąć 0,5 kg melona.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW