Składniki:

  • 0,5 kg jabłek
  • 0,5 kg dyni
  • 4–5 łyżek cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Jabłka umyć, pokroić, włożyć do garnka, podlać wrzącą wodą i rozgotować.
  • Dynię umyć, obrać, oczyścić z luźnego miąższu wraz z pestkami, pokroić, włożyć do drugiego garnka, podlać wrzącą wodą i rozgotować.
  • Połączyć masę jabłkową z masą dyniową i przetrzeć przez sito.
  • Do musu dodać cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać i wyłożyć na salaterkę.
  • Deser można posypać cynamonem.
  • Zamiast dyni można wziąć 0,5 kg melona.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie