Składniki:

  • 6 jajek
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sos:

  • 5 pomidorów
  • 1 łyżka startego chrzanu
  • 1 łyżeczka marynowanego pieprzu
  • ½ pęczka bazylii
  • 2 łyżki oliwy

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Przygotować sos: zmiksować pomidory, dodać starty chrzan i zmiażdżone ziarenka pieprzu, połączyć z posiekaną bazylią i oliwą, a następnie odstawić na około godzinę w chłodne miejsce.
  • Ziemniaki pokroić w plasterki i podgrzać na oliwie.
  • Jajka zmiksować i wymieszać z natką oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Tak przygotowaną masą zalać ziemniaki na patelni, a gdy jajka się zetną całkowicie, przełożyć na ogrzany talerz.
  • Podawać z sosem (w osobnej miseczce).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie