ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 4 duże liście kapusty
  • 4 parówki (o dużej zawartości mięsa)
  • 2 pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawy (tymianek, kminek, ziele angielskie, liść laurowy)
  • szczypta cukru
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Parówki obrać ze skórki i podsmażyć na gorącym oleju.
  • Liście kapusty sparzyć wrzątkiem, ściąć nożem grube nerwy liściowe.
  • Kiełbasę ułożyć na liściach kapusty i szczelnie w nie zawinąć (można przewiązać grubą nicią).
  • Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć, a następnie na patelnię włożyć kiełbasę w liściach i dusić na małym ogniu, podlewając niewielką ilością wody.
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki i dusić razem z kiełbasą.
  • Wszystko posolić, dodać odrobinę cukru i przyprawy (według uznania).
  • Podawać z ziemniakami lub z chlebem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW