Składniki:

  • 4 duże liście kapusty
  • 4 parówki (o dużej zawartości mięsa)
  • 2 pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawy (tymianek, kminek, ziele angielskie, liść laurowy)
  • szczypta cukru
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Parówki obrać ze skórki i podsmażyć na gorącym oleju.
  • Liście kapusty sparzyć wrzątkiem, ściąć nożem grube nerwy liściowe.
  • Kiełbasę ułożyć na liściach kapusty i szczelnie w nie zawinąć (można przewiązać grubą nicią).
  • Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć, a następnie na patelnię włożyć kiełbasę w liściach i dusić na małym ogniu, podlewając niewielką ilością wody.
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki i dusić razem z kiełbasą.
  • Wszystko posolić, dodać odrobinę cukru i przyprawy (według uznania).
  • Podawać z ziemniakami lub z chlebem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie