ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 2 pęczki bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag utartego parmezanu
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki nasion słonecznika uprażonych na suchej patelni
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Listki bazylii drobniutko posiekać.
  • Czosnek rozetrzeć z solą, połączyć z posiekaną bazylią, dosypać utłuczone w moździerzu nasiona słonecznika i ucierać, dolewając powoli oliwę, aż do osiągnięcia w miarę jednolitej, kremowej konsystencji.
  • Dodać utarty ser, dokładnie wymieszać i odstawić.
  • Sos można przechowywać w lodówce około tygodnia, przykryty warstewką oliwy z oliwek.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW