ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 1 średni świeży pstrąg patroszony
  • 1/4 kostki schłodzonego masła
  • 1 cytryna
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 gałązek rozmarynu
  • oregano oraz tymianek
  • sól i biały pieprz do smaku

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Pstrąga dokładnie myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i układamy na folii aluminiowej, a plastry masła oraz czosnku umieszczamy wewnątrz ryby.
  • Mieszanką ziół i przypraw posypujemy pstrąga w środku i na zewnątrz.
  • Gałązki rozmarynu oraz pokrojoną w łódeczki cytrynę układamy na rybie (jedną gałązkę rozmarynu możemy włożyć do wnętrza).
  • Zawijamy pstrąga folią i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
  • Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 35 minut (10 minut przed końcem pieczenia można rozchylić folię i podpiec skórkę).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW