ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 1 szklanka zielonej soczewicy
  • 2 cebule
  • 30 dag pieczarek
  • bułka tarta
  • majeranek
  • sól i pieprz

Ciasto:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 łyżka masa
  • 1 jajko

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Soczewicę zalać wodą i odstawić, najlepiej na całą noc.
  • Rano odsączyć soczewicę, zalać ją wrzątkiem (woda powinna sięgać 1 cm powyżej poziomu ziaren) i dodać majeranek, a następnie gotować około 15 minut.
  • Soczewicę odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
  • Pieczarki i cebulę podsmażyć, a potem zmielić, dodać tartej bułki, soli i pieprzu.
  • Przygotować ciasto z podanych składników: mąkę z tłuszczem zalać wrzącą wodą, dodać jajko i wyrobić ciasto.
  • Formować pierogi. Podawać zaraz po ugotowaniu.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW