ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 Składniki:

  • 4 piersi kurczaka
  • 5 łyżek soku z cytryny lub limetki
  • 5 łyżek rumu lub winiaku
  • 2 łyżki miodu
  • 5 łyżek oliwy
  • 50 dag pomidorów
  • pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Wlać do słoika typu twist 2 łyżki rumu i 3 łyżki oliwy, dodać miód oraz szczyptę soli i pieprzu.
  • Dokładnie zakręcić słój i potrząsać nim, aż wszystkie składniki marynaty się połączą.
  • Mięso ułożyć na misce, zalać marynatą, nakryć i odstawić na godzinę do lodówki.
  • Pomidory naciąć i sparzyć wrzątkiem, a następnie obrać ze skóry i usunąć pestki, a miąższ pokroić.
  • Cebulkę posiekać i wymieszać z pomidorami.
  • Zalać sałatkę resztą rumu, oliwą i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
  • Mięso grillować około 20 minut i podawać z sałatką.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW