ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 2 polędwiczki
  • 1 pierś z indyka
  • 1 łyżka curry
  • sól i pieprz

Marynata

  • 3 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka papryki w proszku
  • 150 ml oliwy
  • 1 łyżeczka soli

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Każdą polędwiczkę oraz pierś z indyka pokroić na podłużne paski (podobnej szerokości).
  • Wymieszać wszystkie składniki marynaty i natrzeć nią polędwiczki.
  • Mięso z indyka natrzeć pieprzem i curry.
  • Polędwiczki i indyka włożyć (oddzielnie) na kilka godzin do lodówki.
  • Mięsa ułożyć na blasze i piec w temperaturze 180°C przez około godzinę.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW