Składniki:

  • 70 dag białej kiełbasy
  • oliwa
  • 5 dużych pomidorów
  • czosnek
  • seler naciowy
  • pół szklanki bulionu
  • bazylia
  • natka pietruszki
  • koperek

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kiełbasę wrzucić na wrzątek i gotować na bardzo małym płomieniu przez około 3 minuty.
  • Wyjąć ją z garnka, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w 2–3-centymetrowe kawałki.
  • Na patelni mocno rozgrzać oliwę, podsmażyć kiełbasę i przełożyć do garnka.
  • Seler naciowy pokroić na 2–3-centymetrowe kawałki i przez 2–3 minuty lekko podsmażać na patelni.
  • Dołożyć do garnka z kiełbasą.
  • Czosnek, bazylię, natkę i koperek drobno posiekać, obrane ze skórki pomidory pokroić na cząstki i wszystko dodać do kiełbasy
  • Zalać bulionem, dodać sól i pieprz, dusić na małym płomieniu pod przykryciem przez około 10 minut.
  • Zdjąć pokrywkę i jeszcze przez kwadrans dusić na małym ogniu.

 

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie