ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

Ciasto:

  • 20 dag masła
  • 25 dag cukru
  • 4 jajka
  • 10 dag mielonych orzechów lub migdałów
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 5 dag otrębów pszennych
  • 5 dag rodzynek
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia

Polewa:

  • 12 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Masło urzec mikserem na pianę, dodając w czasie ucierania cukier, jajka, zmielone orzechy lub migdały, mąkę ziemniaczaną, otręby, rodzynki oraz pół łyżeczki proszku do pieczenia.
  • Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy i piec w średnio nagrzanym piekarniku przez godzinę.
  • Po wystygnięciu placek można posmarować polewą (powstałą po utarciu cukru pudru z łyżeczką kawy rozpuszczalnej i kilkoma łyżeczkami wody) oraz udekorować migdałami lub orzechami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW