ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 4 niewielkie ryby (flądry, okonie, płocie albo kawałki łososia ze skórą)
  • 1 pęczek rozmarynu
  • oliwa
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Oczyszczone i wypłukane ryby posypać solą morską, a następnie natrzeć oliwą i pieprzem (wewnątrz i zewnątrz).
  • Na wierzchu ułożyć drobne gałązki rozmarynu.
  • Rybę zawinąć w folię aluminiową, włożyć do naczynia żaroodpornego i upiec w piekarniku.
  • Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu z plasterkami cytryny.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW