ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 10 dag ziemniaków
  • 1 kg ryby (najlepiej łupacza)
  • 1–2 cebule
  • 1 l mleka
  • 8 dag masła
  • 10 dag mąki
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • 1 łyżeczka curry

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Ziemniaki ugotować, a następnie ostudzić.
  • Rybę gotować kilka minut, a następnie odsączyć.
  • Połączyć mąkę z masłem, dodać pieprz i curry, dobrze wymieszać.
  • Dolać mleka, włożyć pokrojoną cebulę i mieszać na małym ogniu do zgęstnienia.
  • Teraz dodać rybę i wymieszać.
  • Na koniec pokroić ziemniaki na 3–4 części, ostrożnie włożyć do potrawy i podgrzać.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW