ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 4–5 marchewek
  • 1 średnia cebula
  • 4 łyżki mąki
  • 4 szklanki wywaru jarzynowego
  • 4 łyżki ryżu
  • posiekana nać pietruszki
  • sól do smaku

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Marchewki pokroić na talarki, a cebulę posiekać.
  • W garnku rozgrzać masło oraz dusić na nim przez 15 minut marchew i cebulę na wolnym ogniu, ciągle mieszając.
  • Marchewkę obtoczyć w mące i podgrzewać jeszcze 2 minuty, a następnie rozprowadzić wywarem, dodać ryż, przyprawić solą do smaku, wymieszać i gotować przez 15–20 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  • Zupę podawać posypaną nacią pietruszki.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW