Składniki:

  • ¼ główki czerwonej kapusty
  • 250 g polędwiczki wieprzowej
  • 100 g fasoli czerwonej z puszki
  • 1 duża cebula
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 średnie pomidory
  • 1 mała papryka czerwona
  • ocet winny
  • oliwa z oliwek
  • łyżka musztardy, masła, ketchupu
  • sól, pieprz
  • sos tabasco

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Mięso pokroić w paski i usmażyć z pokrojoną cebulą, a potem dodać musztardę, keczup, masło, sól, pieprz i tabasco.
  • Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
  • Czerwoną kapustę drobno pokroić, sparzyć i ułożyć w salaterce, a na nią wyłożyć ciepłe mięso.
  • Warzywa pokroić w kostkę, ułożyć na mięsie, dodać kukurydzę i czerwoną fasolę, a na koniec polać oliwą i octem winnym.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie