Składniki:

  • ½ kurczaka
  • 1 l wywaru jarzynowego
  • 1 średni seler
  • 2 pomarańcze
  • 1 kolba gotowanej kukurydzy
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 główka zielonej sałaty
  • sól, biały pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka ugotować w lekko osolonym wywarze jarzynowym i drobno pokroić.
  • Seler krótko obgotować, pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny.
  • Pomarańcze obrać ze skórki, a następnie pokroić w kostkę.
  • Połączyć wszystko z ziarnami kukurydzy, dodać jogurt i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką, lekko doprawić solą i białym pieprzem.
  • Sałatkę podać na liściach zielonej sałaty.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie