Składniki:
- 3 duże, dojrzałe pomidory
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 awokado
- 2 łyżki posiekanych liści kolendry
- 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
- ½ cytryny
- ½ żółtej papryki
- 1 łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru
- 1 łyżeczka oliwy
- sól
Reklama
Sposób przygotowania:
- Pomidory pokroić w ósemki, łodygi selera w cienkie talarki, awokado w kostkę, a następnie wszystko skropić sokiem z cytryny.
- Paprykę oczyścić i pokroić w cienkie paski.
- Składniki delikatnie wymieszać w salaterce, dodać liście kolendry i pietruszkę.
- Doprawić sałatkę solą, imbirem i sokiem z cytryny.
- Schłodzić w lodówce przez około godzinę.
- Przed podaniem skropić oliwą z oliwek.