Składniki:

  • 3 duże, dojrzałe pomidory
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 awokado
  • 2 łyżki posiekanych liści kolendry
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • ½ cytryny
  • ½ żółtej papryki
  • 1 łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Pomidory pokroić w ósemki, łodygi selera w cienkie talarki, awokado w kostkę, a następnie wszystko skropić sokiem z cytryny.
  • Paprykę oczyścić i pokroić w cienkie paski.
  • Składniki delikatnie wymieszać w salaterce, dodać liście kolendry i pietruszkę.
  • Doprawić sałatkę solą, imbirem i sokiem z cytryny.
  • Schłodzić w lodówce przez około godzinę.
  • Przed podaniem skropić oliwą z oliwek.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie