ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 30 dag czerwonej kapusty
  • 2 jabłka
  • 1 cebula (lub 1 por)
  • 3 łyżki oleju lub majonezu albo ¾ szklanki śmietany
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka octu

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kapustę poszatkować, skropić octem i łyżką wody; dodać cukier i ogrzewać, mieszając, aż kapusta zmięknie.
  • Gdy kapusta ostygnie, dodać starte jabłka oraz posiekaną cebulę (lub jasną część pora) i przyprawić do smaku.
  • Można wymieszać z majonezem, olejem lub śmietaną oraz posypać zieleniną.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW