ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 4 garści różnych sałat lub kapusty pekińskiej
  • 6 średnich ogórków konserwowych
  • 2 czerwone cebule
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 3 łyżeczki przyprawy gros
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól i pieprz
  • 2–3 łyżki oliwy do smażenia
  • sos keczupowy (po 1/3 szklanki naturalnego jogurtu, majonezu i keczupu)
  • sos czosnkowy (po1/2 szklanki jogurtu i majonezu, 5 posiekanych ząbków czosnku, sól i pieprz do smaku)

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Mięso kroimy w paski (około półcentymetrowe), mieszamy z przyprawami i odstawiamy do lodówki.
  • Po godzinie mięso smażymy na patelni przez około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Kiedy mięso wystygnie, układamy w misce sałatkę warstwowo, w takiej kolejności: mięso, sos keczupowy, sałata lub kapusta porwane na mniejsze części, konserwowe ogórki pokrojone w kostkę, wiórki cebuli, kostki kolorowej papryki, sos czosnkowy. Smacznego!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW