ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 

Składniki:

  • mała usmażona albo grillowana pierś kurczaka
  • garść liści rukoli
  • garść liści rzodkiewki
  • mała czerwona cebula
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny albo limonki
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Myjemy liście rukoli i rzodkiewki, a następnie osączamy je, na przykład na papierowych ręcznikach.
  • Przygotowujemy sos: mieszamy sok z cytryny ze sprasowanym czosnkiem, solą, pieprzem i oliwą.
  • Kroimy cebulę w cienkie piórka.
  • Układamy na talerzu porwane listki rukoli i rzodkiewki, a na nich cebulę oraz kurczaka pokrojonego w cienkie plastry.
  • Wszystko polewamy sosem. Smacznego!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW