ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 50 dag grzybów leśnych
  • 300 ml rosołu drobiowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej natki
  • 15 g żelatyny
  • 1 łyżka oleju
  • 1 liść laurowy
  • ziele angielskie
  • jałowiec
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Po kilku minutach rozpuścić ją w małej ilości gorącego bulionu.
  • Na oleju przysmażyć grzyby, zalać je bulionem i gotować z przyprawami około 15 minut, na koniec dodając natkę i rozpuszczoną żelatynę. Odstawić do przestudzenia.
  • Ściąć wierzch dużej butelki po wodzie mineralnej (o objętości 1,5 litra), wlać do niej przestudzoną galaretę i odstawić do lodówki.
  • Przed podaniem rozciąć butelkę, a salceson pokroić w plastry.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW