ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 15 śliwek
  • 15 plastrów boczku wędzonego
  • kilka plastrów sera
  • tłuszcz do posmarowania
  • wykałaczki

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Śliwki umyć, nadkroić, usunąć pestki.
  • Do każdego owocu włożyć kawałek sera, a następnie zawinąć śliwkę w cienki plasterek wędzonego boczku i nabijać na wykałaczki.
  • Tak przygotowane śliwki ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika.
  • Wyjąć z piekarnika, gdy boczek zaczyna się rumienić.
  • Podawać posypanie zieleniną.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW