ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 Składniki:

  • 30 dag mozzarelli w kulkach
  • 10 dag zielonego groszku (mrożonego, konserwowego lub świeżego)
  • 10 dag brokułów
  • 1 łyżka mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Brokuły i groszek zblanszować (jeśli groszek jest mrożony lub świeży).
  • Kulki mozzarelli odsączyć z zalewy. Jajko rozmącić z ziołami prowansalskimi i mąką, dodać soli i pieprzu.
  • W rondelku rozgrzać olej.
  • Mozzarellę moczyć w jaku z przyprawami i mąką, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na gorącym głębokim tłuszczu na złoty kolor.
  • W misce ułożyć groszek z brokułami, posolić, dodać usmażoną mozzarellę –całość można polać majonezem wymieszanym z gęstym jogurtem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW