Składniki:

  • 30 dag mozzarelli w kulkach
  • 10 dag zielonego groszku (mrożonego, konserwowego lub świeżego)
  • 10 dag brokułów
  • 1 łyżka mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Brokuły i groszek zblanszować (jeśli groszek jest mrożony lub świeży).
  • Kulki mozzarelli odsączyć z zalewy. Jajko rozmącić z ziołami prowansalskimi i mąką, dodać soli i pieprzu.
  • W rondelku rozgrzać olej.
  • Mozzarellę moczyć w jaku z przyprawami i mąką, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na gorącym głębokim tłuszczu na złoty kolor.
  • W misce ułożyć groszek z brokułami, posolić, dodać usmażoną mozzarellę –całość można polać majonezem wymieszanym z gęstym jogurtem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie