ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 

 

Składniki:

  • 2 średnie korzenie chrzanu
  • 3/4 słoika dżemu z borówek
  • 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Chrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, sparzyć niewielką ilością wrzątku.
  • Wymieszać z dżemem i winem, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  • Wstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
  • Jest to smaczny (i bardzo zdrowy!) dodatek do mięs i jajek.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW