ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 Składniki:

  • 2 główki cykorii
  • 1 kwaśne jabłko
  • 0,5 średniego selera
  • 2 ogórki kwaszone
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz i cukier

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Cykorię oczyścić, pooddzielać listki, dokładnie umyć, odsączyć na sicie lub w koszyku do sałaty i drobno pokroić.
  • Umyte jabłka, seler i ogórki zetrzeć na grubej tarce lub rozdrobnić nożem.
  • Czosnek obrać, opłukać, drobniutko posiekać i rozetrzeć z dodatkiem soli, a następnie wymieszać z musztardą i majonezem.
  • Sos połączyć z pokrojonymi wcześniej warzywami i doprawić cukrem oraz pieprzem.
  • Wyłożyć na półmisek i posypać dużą ilością szczypiorku.

 

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW