ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 10 dag masła
  • 15 dag maki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • masło do wysmarowania blachy
  • bułka tarta
  • cukier puder do posypania

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Utrzeć jajka z cukrem i masłem, wszystko wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.
  • Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę, a następnie wymieszać z surowym ciastem.
  • Wyłożyć masę do posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy oraz wyrównać grubość.
  • Po upieczeniu ciasto – jeszcze gorące – obficie posypać cukrem pudrem.
  • Najlepiej nie przetrzymywać do następnego dnia.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW