Składniki:

  • 4 duże pieczarki
  • 2 papryki w różnych kolorach
  • 1 mała cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 cebula
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka kostek sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Czosnek mieszamy z solą i pieprzem, dodajemy olej i smarujemy tym warzywa.
  • Paprykę, pieczarki, cebulę, cukinię i bakłażana kroimy na odpowiedniej wielkości kawałki, a następnie nabijamy po kolei na patyki do szaszłyków.
  • Tak przygotowane szaszłyki grillujemy, często nimi obracając i uważając, by warzywa się nie zwęgliły.
  • Szaszłyki możemy także przygotować w domu, wstawiając do rozgrzanego piekarnika.
  • Podajemy z ryżem i sałatą polaną sosem winegret.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie