ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 świeży ogórek
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • kilka listków sałaty
  • garść czarnych oliwek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Liście sałaty myjemy i układamy na półmisku.
  • Pomidory i jajka kroimy w ćwiartki, a ogórka w plasterki oraz układamy na liściach sałaty.
  • Dodajemy oliwki oraz czerwoną cebulę pokrojoną w krążki.
  • Na wierzch kładziemy odcedzonego tuńczyka.
  • Z oliwy, musztardy oraz przypraw robimy sos, którym polewamy sałatkę tuż przed podaniem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW