ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 2 paski żeberek
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 średnie cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 4 łyżeczki miodu
  • 4 łyżeczki ketchupu
  • 1 kostka warzywna rosołowa

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Kapustę lekko poddusić w garnku, aż zmięknie.
  • Żeberka pokroić co drugą kostkę i usmażyć na brązowy kolor.
  • Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę oraz papryki pokrojone w grubszą kostkę, a następnie całość dokładnie wymieszać.
  • Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę kapusty.
  • Z ketchupu i miodu zrobić sos, obtoczyć w nim żeberka i ułożyć na kapuście.
  • Pozostałą częścią kapusty przykryć mięso.
  • W 1 szklance gorącej wody rozpuścić kostkę warzywną i tak przygotowanym bulionem zalać kapustę.
  • Piec około 1 godziny w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW