ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
  • 1 żółtko
  • 10 dag chudego twarogu
  • 10 dag żółtego sera
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki ugotować w mundurkach na niezbyt miękko, przekroić wzdłuż i wydrążyć nieco miąższu, tak by powstały łódeczki.
  • Przygotować nadzienie: twaróg ugnieść widelcem, wymieszać z żółtkiem, utartym żółtym serem i jogurtem, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  • Nałożyć do ziemniaków i zapiekać na złoty brąz w piekarniku około 20 minut.
  • Podawać gorące.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW