Składniki:

  • 1 kg młodej cukinii
  • ½ pęczka bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 l wody
  • sok z cytryny
  • 1 dojrzały pomidor
  • 1 awokado
  • oliwa
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Cukinię pokrojoną w kostkę ugotować w osolonej wodzie z czosnkiem posiekanym w talarki, a następnie wszystko przestudzić i zmiksować.
  • Awokado i pomidora pokroić w grubą kostkę, doprawić oliwą, solą i sokiem z cytryny oraz posiekaną bazylią (kilka liści zostawić do dekoracji).
  • Zupę schłodzić w lodówce.
  • Przed podaniem do każdej porcji nałożyć łyżkę mieszanki pomidora i awokado oraz przybrać listkiem bazylii.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie