Składniki:

  • ½ kg cielęciny
  • 2 cebule
  • 1 zielona papryka
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Cielęcinę pokroić w słupki, cebule i paprykę w cienkie krążki, a czosnek drobno posiekać.
  • Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać mięso, koncentrat pomidorowy i bulion, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie dusić pod przykryciem około 40 minut.
  • Dodać paprykę, czosnek i zioła, dusić je razem jeszcze około 10 minut.
  • Można podawać z makaronem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie