Składniki:

  • 2 nieduże cukinie
  • 1 garść rukoli
  • 2 rozdrobnione gałązki rozmarynu

Sos:

  • 1/5 szklanki oliwy
  • sok z ½ cytryny
  • skórka starta z 1 cytryny
  • posiekana papryczka chili (bez pestek)
  • sól i pieprz do smaku

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Cukinie dokładnie umyć i pokroić w podłużne, cienkie paski, posolić i odstawić na kwadrans, by puściły sok.
  • Przygotować sos: połączyć i dobrze wymieszać wszystkie podane składniki.
  • Odsączyć cukinie, dodać garść rukoli i rozmaryn oraz wymieszać z sosem.
  • Sałatka może być dodatkiem do dań głównych (np. z ryb czy drobiu).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW

 

Najnowsze
Choroby
Ziołolecznictwo
Żywienie