ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 

 

Składniki na 4 porcje:

  • 50 dag filetów z dorsza
  • 1,5 l wody
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • pół czerwonej papryki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • sok z cytryny
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • pół łyżeczki kurkumy
  • pieprz, sól
Reklama

 

Sposób przygotowania

  • Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem.
  • Skropić sokiem z cytryny, odstawić na godzinę, potem osuszyć i oprószyć mąką.
  • Marchew pokroić w niedużą kostkę, pora w półtalarki i ugotować na niezbyt miękko.
  • Rozgrzać oliwę i krótko obsmażyć kawałki ryby.
  • Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w cienkie paseczki paprykę.
  • Przełożyć rybę i paprykę do bulionu z warzywami, dodać kurkumę i gotować przez 10 minut, przyprawić do smaku.
  • Przed podaniem posypać natką pietruszki.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW