ARTYKUŁY DO SŁUCHANIA

W obecnych czasach zdominowanych przez multimedialne formy przekazu dźwięk wart jest nieraz więcej niż tysiąc słów. Od dziś, aby poznać najnowsze wieści ze świata fitoterapii i szeroko pojętej profilaktyki zdrowia nie trzeba czytać - można posłuchać. Na dowolnym urządzeniu - komputerze, telefonie, tablecie. Na stronie DO SŁUCHANIA mają Państwo możliwość bezpłatnego odsłuchania lub pobrania plików audio z najciekawszymi, naszym zdaniem, artykułami z ostatnich wydań kwartalnika "Żyj Długo". Co tydzień - w każdy poniedziałek - na stronie będzie się pojawiał nowy artykuł w wersji do słuchania. Zapraszamy!

 

Składniki:

  • 200 g cieciorki
  • 50 g boczku
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • parmezan
  • oliwa z oliwek
  • kostka rosołowa
  • papryczka chilli
  • ziele angielskie
  • rozmaryn
  • sól, pieprz do smaku

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Cieciorkę namoczyć na całą noc w wodzie.
  • Odcedzić i gotować w niedużej ilości osolonej wody z zielem angielskim i odrobiną masła.
  • Osobno podsmażyć trochę pokrojonej drobno papryczki chilli, posiekany czosnek i pokrojony boczek – wszystko dodać do gotującej się cieciorki.
  • Następnie dodać rozdrobnioną kostkę rosołową, rozmaryn, sól i pieprz do smaku.
  • Z mąki i masła zrobić zasmażkę i lekko zagęścić zupę.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW